سرامیکها از لحاظ ظاهری به دو دسته مات و براق (شفاف) تقسیم میشوند که در ادامه با معایب سرامیک مات آشنا خواهید شد. البته معایب این نوع متریال آنقدر زیاد نیست که بخواهید نگران آنها باشید. در واقع مزایای این نوع کاشی باعث میگردد که اکثر افراد معایب آن را نادیده بگیرند و همچنان آن را برای کفپوش خانه یا محل کار خود انتخاب کنند. به نظر شما برای کفپوش ساختمان سرامیک مات بهتر است یا براق؟ اگر شما نیز در انتخاب بین این دو نوع کاشی برای سرویس بهداشتی، کف پذیرایی و غیره مردد هستید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
برای کف ساختمان سرامیک مات بهتر است یا براق؟
شاید برایتان جای سوال باشد که برای کف یک ساختمان مسکونی یا تجاری باید از کدام نوع سرامیک استفاده کنیم که طول عمر بهتری داشته باشد و با مرور زمان آسیب کمتری ببیند؟ برای انتخاب نوع سرامیک به محل مورد استفاده آن دقت کنید. برای مثال اگر میخواهید از سرامیک در فضاهایی مانند آشپزخانه، حمام، راهرو، اتاق نشیمن یا سالن انتظار یک واحد تجاری استفاده کنید، بهترین انتخاب سرامیک مات است. همچنین اگر میخواهید در سرویس بهداشتی یا برای راهروی در ورودی و فضاهایی خاص از سرامیک استفاده کنید از سرامیک براق میتوانید استفاده کنید.
بسیاری از افراد، سرامیک مات را به عنوان کفپوش منزل خود استفاده میکنند. آنها عقیده دارند که جذابیت و زیبایی این نوع متریال به مراتب بیشتر از موزاییکهای لعابدار شفاف است و جلوه خاصی به دکوراسیون داخلی منازل میدهد. این افراد در هنگام انتخاب کفپوش با سوال سرامیک مات بهتر است یا براق، روبرو نشده و نمونههای غیربراق را برای تمام محیطها از جمله سرویس بهداشتی، پذیرایی و آشپزخانه به کار میبرند.
انواع مختلفی از کاشی غیربراق در بازار موجود است که برای کفپوش حمام، کف آشپزخانه و حتی ورودی ساختمانها قابل استفاده است. این محصولات به دلیل داشتن لعاب غیربراق، آلودگیها و گرد و غبار را کمتر نشان میدهند.
در مقابل، کاشیهای شفاف همانطور که از نامشان مشخص است، انعکاس و بازتاب نور خوبی دارند. استفاده از این نوع متریال باعث میشود که فضای مورد نظر لوکستر و مدرنتر به نظر برسد. بنابراین برخی افراد که میخواهند دکوراسیون منزلشان شیک و خاص به چشم بیاید، موزاییکهای لعابدار شفاف را انتخاب میکنند.
کاشیهای براق نسبت به انواع مات لیزتر هستند. بنابراین اگر با لیز بودن کفپوش خانه یا محل کار مشکل دارید، بهتر است که به سراغ تایلهای شفاف نروید. در ضمن، نمونههای غیربراق برای محیطهای پر رفتوآمد انتخاب مناسبتری هستند. افراد با راه رفتن روی محصولات مورد بحث لیز نخورده و آسیب نمیبینند.
سرامیک های مات و براق چه معایبی دارند؟
در ادامه معایب کلی سرامیکها (شفاف و مات) را شرح خواهیم داد. البته این معایب باعث نمیشوند که این محصولات را مصالح بیکیفیتی دانسته و آنها را کنار بگذاریم.
- قیمت این محصولات نسبت به برخی از مصالح مورد استفاده در ساختمانها بالاتر است.
- کاشی باعث سرد شدن دمای خانه میشود و به عبارتی بدنه و کف خانه همیشه سرد است.
- وزن این متریال نسبت به سایر مصالح بیشتر است و استفاده از آنها باعث افزایش وزن ساختمان میشود.
- امکان لغزیدن روی موزاییکهای لعابدار بیشتر است. البته میزان لغزندگی انواع غیربراق این محصولات کمتر از نمونههای شفاف است.
- حملونقل سرامیک نیازمند دقت بالایی است، زیرا این محصول مقاومت پایینی در برابر ضربه دارد. همین موضوع باعث میشود که تایل در صورت برخورد با جسم سخت یا افتادن روی زمین بشکند.
- کثیفی در بافت کاشیهای دارای برجستگی فرو رفته و تمیز کردنشان دشوار است.
از محاسن سرامیک مات میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- ایمنی بیشتر
- ظاهری مدرن
- مقاومت بهتر در برابر سایش
- تنوع رنگ و طرح
- کمتر دیده شدن لکهها و آلودگیهای روی سرامیک
از معایب سرامیک مات هم میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- به مرورو زمان خط و خش بیشتر پیدا میکند
- تمیز کردن سختتر از سرامیک براق
- جذب آلودگی و لکههای بیشتر نسبت به سرامیک براق
- گران قیمتتر از سرامیک براق هستند
از محاسن سرامیک براق میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- براقی و زیبایی بیشتر نسبت به نوع مات
- راحتتر تمیز کردن
- بزرگ نشان دادن محل مورد استفاده
از معایب سرامیک براق هم میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- آشکار شدن لکهها
- لغزندگی و سر خوردن بیش از حد
- نا مناسب برای حمام و سایر مناطقی که رطوبت بالایی دارند.
- خستگی چشم در اثر بازتابش بیشتر نور محیط
بهترین چسب برای سرامیک پرسلان
از آنجایی که سرامیک جزو مصالح بادوام در صنعت ساخت و ساز هستند بعد از انتخاب جنس مرغوب سرامیک باید به زیر سازی آن فکر کنیم. مطمئناً اگر سرامیک ایده آلی را بر روی یک سطح ناهموار استفاده کنیم به مرور زمان سرامیک از بین میرود؛ بهتر است برای بهتر چسبیدن سرامیک ها از چسب مرغوب استفاده کنیم. امروزه بهترین چسبهایی که برای کاشی و سرامیک ساخته میشوند در دو نوع خمیری و پودری هستند.
بهترین چسب پودری پرسلان
این چسب به صورت بستهبندی پودری برای فروش عرضه میشوند. از مهمترین مارکهای چسب پودری عبارتند از:
- چسب کاشی ویترا
- چسب کاشی شورلول
- چسب کاشی هنکل
- چسب کاشی دینوکل
- چسب کاشی و پرسلان اسلب اپرا
- چسب کاشی آریا شیمی
- چسب کاشی سهند شیمی
- چسب کاشی غفاری
- چسب کاشی کناف
به خاطر بسپارید که تمام این چسبها خصوصیات متفاوتی دارند. برخی از آنها ضد آب و آنتی باکتریال هستند. همچنین برخی از آنها فقط در رنگ سفید و برخی دیگر در رنگهای متنوعی تولید میشوند. حتماً در انتخاب سرامیک به این موارد توجه کنید:
- نور محیط مورد استفاده
- رنگ سرامیک
- ابعاد سرامیک
معایب سرامیک مات چیست؟
موزاییکهای لعابدار مات معایبی دارند که باید پیش از خرید از آنها آگاه باشید. البته این معایب مانع از انتخاب این نوع متریال نیست؛ به بیان دیگر این موارد برای بسیاری از مشتریان عیب محسوب نمیشوند. در ادامه، برخی از عیبهای کاشیهای غیربراق شرح داده شدهاند.
- عدم بازتاب نور و کوچک نشان دادن فضا
این محصولات مانع از بازتاب نور میشوند، به همین دلیل برای افراد علاقهمند به دکوراسیونهای پر زرق و برق مناسب نیستند. این عدم بازتاب نور به خصوص در موزاییکهای لعابدار تیره باعث میشود که محیط دلگیرتر و از همه مهمتر کوچکتر به نظر برسند.
اگر فضای بزرگی داشته باشید، این نوع کاشی فضا را به همان اندازه واقعی نشان میدهد. در حالی که سرامیکهای غیربراق باعث کوچکتر جلوه دادن محیطهای کوچک میشوند. بنابراین استفاده از متریال مورد بحث برای پوشش دیوارها به ویژه دیوارهای اتاقهای کوچک به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود.
- نظافت دشوار
کاشیهای غیرشفاف نسبت به انواع شفاف، لکهها و آلودگیها را بهتر پنهان میکنند و نیاز به تمیز شدن منظم ندارند. اما دشوار بودن پروسه تمیز کردن را میتوان از معایب سرامیک مات دانست. از آنجایی که تایلهای غیربراق مانند انواع شفاف یکدست نیستند، عمل لکهگیری آنها نیز سختتر است.
- ایجاد فضایی دلگیر
استفاده از سرامیک مات برای بسیاری از افراد، مخصوصا افراد طرفدار دکوراسیون کلاسیک، شیک و زیبا به نظر میآید. البته باید بگوییم که این متریال واقعا هم فضای شیکی ایجاد میکند؛ اما چنین فضایی برای برخی از افراد دلگیر است. استفاده از رنگهای روشن میتواند تا حد زیادی این مشکل را برطرف سازد.