آیا قصد ساخت یک سازه محکم و بادوام را دارید؟ آیا میخواهید بتن مورد نیاز برای پروژه خود را به صورت یکنواخت و با کیفیت بالا تهیه کنید؟ خلاطه بتن یا مخلوط کن بتن همان ابزاری است که به شما در تولید بتنی با مقاومت بالا و دوام طولانی مدت یاری میرساند.
در این مقاله با دنیای انواع خلاطه آشنا خواهید شد تا بهترین انتخاب را برای پروژههای خود داشته باشید. از انواع مخلوطکن بتن و کاربردهای آنها تا قیمت آن، همه و همه در این مطلب مورد بررسی قرار میگیرند. پس اگر میخواهید بهترین تصمیم را برای خرید میکسر بتن بگیرید، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
خلاطه چیست
خلاطه یا مخلوطکن بتن دستگاهی است که برای ترکیب کردن مواد اولیه بتن (سیمان، شن، ماسه و آب) و به دست آوردن یک بتن یکنواخت و باکیفیت استفاده میشود. میکسرهای بتن در انواع و اندازههای گوناگون تولید میگردند و در پروژههای ساختمانی کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند.
این ملاتسازها معمولا یک مخزن دارند که مصالح ساختمانی مختلف را دریافت کرده و بتن را به عنوان خروجی تحویل میدهند. خلاطه مزایای فراوانی دارد که اولین مزیت آن را میتوان تولید بتن باکیفیت دانست. با کمک این ابزار مواد اولیه به طور یکنواخت و همگن با یکدیگر ترکیب میشوند. به همین دلیل، بتن تولید شده دارای استحکام و چگالی مناسب است. در ضمن، این خلاطه است که با تکانههای مداوم و چرخش مکرر دیگ خود، از خشک شدن بتن جلوگیری میکند. در مواقعی که نیاز به تولید بتن از چند ساعت قبل است، این ویژگی میتواند مفید باشد.
این دستگاه نسبتا قابل حمل، بتن تازه را در تمام مراحل بتنریزی در اختیار شما قرار میدهد. میکسرهای مورد اشاره به کاهش اتلاف مواد، صرفهجویی در زمان و هزینه در هنگام تهیه بتن کمک میکنند. با توجه به این ویژگیها، استفاده از خلاطههای بتن برای انجام پروژههای ساختوساز به شدت توصیه میشود.
انواع خلاطه
با توجه به پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه ساختوساز، انواع مخلوطکن بتن را میتوانید متناسب با نیاز خود به کار بگیرید. میتوان این دستگاهها را بر حسب چندین معیار طبقهبندی کرد:
- ظرفیت: میکسرها براساس حجم مخزن به انواع مختلف تقسیم میشوند و ظرفیت مخزن آنها از چند ده لیتر تا چندین متر مکعب متغیر است.
- نوع محرک: خلاطهها در انواع مختلفی مانند برقی (سه فاز و تک فاز)، بنزینی یا دیزلی (گازوئیلی) موجود هستند. در مدل برقی، قدرت لازم برای چرخش دیگ از موتورهای پرقدرت الکتریکی فراهم میشود. موتورهای بنزینی قدرت لازم برای چرخش دیگهای 1000 لیتری و بیشتر از آن را ندارند. در طراحی خلاطههای دیزلی نیز موتورهای قدرتمند و بزرگ دیزلی به کار میروند. نمونههای 1000 لیتری از موتورهای دیزلی استفاده میکنند.
- نوع دنده: مخلوطکنهای بتن به دو نوع دنده زیر و دنده کمر تقسیم میشوند. این مدل از میکسرها به راحتی قابل حمل و جابهجایی هستند. عملیات تخلیه بتن نیز در این دستگاهها با سرعت بالایی انجام میشود.
شرکت افراز بتن سرمد طیف گستردهای از انواع ماشینآلات صنعتی و ساختمانی را تولید و عرضه میکند. مشخصات این محصولات به صورت کامل در سایت مجموعه بیان شده موجود است. شما عزیزان میتوانید با مطالعه مشخصات هر محصول، مدل مورد نظر خود را بخرید.
کاربردهای خلاطه
این دستگاهها برای مخلوط کردن بتن به صورت یکدست به کار میروند. تنها کافی است که ترکیبات مورد نیاز را به نسبت مناسب درون مخزن میکسر خود ریخته و یک بتن باکیفیت تحویل بگیرید. این ابزارها در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صنعت ساختمانسازی: این محصولات برای تولید بتن مورد نیاز در اجرای فونداسیون، ستونها، سقفها، دیوارها و سایر اجزای ساختمانی کاربرد دارند.
- صنعت راهسازی: خلاطه بتن برای تولید بتن مورد نیاز در ساخت جادهها، پلها و تونلها مورد استفاده قرار میگیرد.
- صنعت تولید بتن آماده: در کارخانههای بتن از مخلوطکنها برای تولید بتن آماده استفاده میشود.
- پروژههای عمرانی: این تجهیزات برای ساخت فرودگاهها، مجتمعهای تجاری بزرگ، سدها، کانالها و سایر سازههای آبی کاربرد دارند.
- آزمایشگاهها و کارگاههای صنعتی: از این ابزارها برای میکس کردن انواع مواد جهت انجام آزمایشهای صنعتی استفاده میشود.
قیمت خلاطه بتن ریزی
قیمت میکسر بتن ریزی تحت تاثیر فاکتورهای مختلفی از 10 تا 500 میلیون تومان متغیر است. از جمله فاکتورهای مذکور میتوان موارد زیر را نام برد:
- ظرفیت: اگر برای خرید خلاطه به سایتهای مختلف از جمله افراز بتن سرمد مراجعه کنید، با طیف گستردهای از قیمتها مواجه خواهید شد. این موضوع به ظرفیت مخزن دستگاهها مربوط میشود. هر چقدر ظرفیت این محصولات بیشتر باشد، قیمت آنها نیز بالاتر خواهد رفت.
- نوع موتور و برند: فاکتور موثر دیگر بر قیمت محصول یاد شده، نوع موتور است که در سه نوع دیزلی، برقی و بنزینی تولید میشود. مخلوطکن برقی با ظرفیت 400 لیتر در مقایسه با همین مدل با موتور دیزلی ارزانتر است. البته در مورد تعیین قیمت انواع میکسر بتنریز نوسانات نرخ ارز را نیز نباید نادیده گرفت. برندهای خارجی نظیر برند هوندا گرانتر از برندهای ایرانی هستند.
- نحوه چرخش دیگ: شیوه چرخش مخزن (دنده زیر و دنده کمری) نیز بر قیمت نهایی میکسر بتن تاثیر دارد. در خلاطه دنده کمری، انتقال نیرو از موتور به دیگ توسط دندههای تعبیه شده در اطراف آن انجام میشود. در حالی که در انواع دنده زیر، انتقال نیرو از موتور به مخزن به وسیله دندههای موجود در زیر دستگاه صورت میگیرد.
- نو و دست دوم بودن دستگاه: خلاطههای بتن به دلیل استفاده موقت در پروژهها به صورت دست دوم نیز به فروش میرسند. قیمت مخلوط کن بتن دست دوم به مراتب پایینتر از نمونههای نو است.
قیمت خلاطه دیزلی
خلاطههای دیزلی به دلیل قدرت بیشتر و قابلیت جابهجایی آسان محبوبیت زیادی دارند. قیمت این محصولات بسته به فاکتورهای مختلف از جمله ظرفیت دیگ، برند سازنده و کیفیت ساخت آنها متغیر است. رنج قیمت دستگاههای دیزلی حدودا 15 تا 450 میلیون تومان است.
مهمترین دلیل افزایش قیمت میکسرهای دیزلی بزرگتر موتور و ضخامت دیگ آنها است. انواع خلاطه گازوئیلی بزرگ به موتورهای قوی نیاز دارند و ضخامت ورق مصرفی در ساخت دیگ آنها نیز بیشتر خواهد شد. این امر موجب افزایش قیمت دستگاه میشود.
مخلوطکنهای دیزلی را میتوان به دو نوع دو چرخ و چهار چرخ دستهبندی کرد. به طور کلی، برای خرید خلاطه دیزلی 4 چرخ باید هزینه بیشتری نسبت به مدل 2 چرخ بپردازید. برای پروژههای کوچک که نیازی به جابهجایی دستگاه نیست، میتوانید از مدلهای دو چرخ استفاده کنید. میکسرهای بتنریزی دیزلی دنده زیر نسبت به دنده کمری گرانتر هستند.
بارگیری میکسرهای گازوئیلی نیز به دو صورت دستی و هیدرولیکی انجام میشود. بارگیری دستگاههای کوچکتر به روش دستی مقرونبهصرفهتر از بارگیری دستگاههای بزرگتر با سیستم بارگیری هیدرولیکی است. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قیمت خلاطه بتن به سایت افراز بتن سرمد مراجعه کنید. این شرکت یکی از بهترین تولیدکنندگان ماشینآلات صنعتی و ساختمانی در ایران است که محصولات خود را با مناسبترین قیمت ارائه میدهد.
قیمت خلاطه دیزلی دست دوم
خرید خلاطه دست دوم میتواند گزینهای مناسب برای افرادی باشد که بودجه کمی داشته و به صورت موقت به چنین دستگاههایی نیاز دارند. برای خرید این دستگاهها باید هزینهای بین 8 تا 430 میلیون تومان پرداخت کنید. لازم به ذکر است که قیمتهای ذکر شده حدودی و دائما در حال تغییر هستند.
اگر قصد خرید مخلوط کن بتن دست دوم را دارید، باید به عواملی همچون مدل، سال ساخت، میزان کارکرد و وضعیت ظاهری دستگاه توجه کنید. دستگاههایی که کمتر کار کرده باشند، معمولا در شرایط بهتری قرار داشته و قیمت بالاتری دارند. همچنین توجه به برند سازنده نیز در خرید میکسرهای بتن دست دوم مهم است. در این میان نباید نوع موتور، قدرت موتور و ظرفیت مخزن این دستگاهها را فراموش کرد. در ضمن، خلاطههایی که با قطعات یدکی و لوازم جانبی اضافی فروخته میشوند، قیمت بالاتری دارند.
سخن پایانی
با انتخاب یک خلاطه بتن مناسب میتوانید بتنی با مقاومت بالا و دوام طولانی مدت تولید کنید. در این مقاله سعی بر آن شد که با انواع خلاطه، ویژگیها و کاربردهای آنها آشنا شوید. امیدواریم که این اطلاعات به شما در انتخاب بهترین میکسر بتن کمک کنند.