یکی از سوالاتی که بسیاری افراد از تیم سونر میپرسند، این است که آیا چسباندن سرامیک روی دیوار رنگ شده امکانپذیر است؟ باید بگوییم که نحوه نصب کاشی و سرامیک روی دیوار رنگ شده تفاوت چندانی با انجام این کار روی دیوار گچی ندارد. برای این منظور تنها کافی است که ابزار و مصالح مورد نیاز را تهیه کرده و آنها را به شیوهای مناسب مورد استفاده قرار دهید. اگر به این موضوع علاقهمند هستید و میخواهید اطلاعات بیشتری درباره آن به دست آورید، در ادامه با ما همراه باشید.
نصب سرامیک روی دیوار رنگ شده مشکلی دارد؟
جالب است، بدانید که سرامیک را میتوان روی هر نوع سطحی نصب کرد. البته برای انجام این کار و دستیابی به نتیجهای مطلوب باید اصول دقیق و استاندارد را رعایت کنید. چسباندن کاشی به دیوار رنگ شده نیازمند یک سری مصالح و ابزارآلات خاص است. مواد و ابزار زیر برای نصب موزاییکهای لعابدار روی سطح نقاشی شده به کار میروند:
- سرامیک و کاشی
- چسب مخصوص
- دوغاب
- روح کننده سطوح
- لاستیک شناور برای کار با دوغاب
- اسفنج
- فضادهنده سرامیک
- پرایمر درزگیر دیوار
- ماله
- غلتک رنگ
- کاشیبر
- متر اندازهگیری
- مداد و پاککن
اگر از روش چسباندن برای نصب موزاییکهای لعابدار روی سطوح رنگ شده استفاده کنید، دیگر نیازی به تخریب و کندهکاری ندارید.
سرعت نصب بالا، افزایش بهرهوری، استحکام قابل قبول، هزینه کمتر و کثیفکاری کمتر را میتوان از مزایای این روش دانست.
در بازار، چسبهای مخصوصی برای چسباندن سرامیک روی سطوح مختلف وجود دارند که بر پایه رزین صنعتی هستند. این چسبها به دلیل داشتن خاصیت ضد آب، ضد رطوبت و غیره بهترین محصولات برای این منظور به شمار میروند. بهتر است که از بهترین و باکیفیتترین نوع چسب استفاده کنید.
نکات چسباندن سرامیک روی دیوار رنگ شده
پیش از شروع نصب کاشی، مقدار کمی از چسب مورد نظر را روی سطح نقاشی شده بمالید. اجازه دهید که این محصول به مدت یک شب روی دیوار باقی بماند. اگر پس از گذشت این مدت زمان، رنگ به همراه چسب از روی سطح جدا شد، باید سطح را پیش از شروع کاشیکاری رنگ زدایی کنید. در صورتی که هیچ رنگی به دلیل استحکام خوب آن با چسب از روی سطح جدا نشد، سطح مورد نظر را با سنباده درشت ساییده و بستر مناسب برای نصب کاشی را فراهم آورید.
همچنین بهتر است که با استفاده از یک زیرکوب صاف، یک وسیله اندازهگیری برای نصب ردیف اول کاشیها درست کنید. روی زیرکوب در فواصل یکسان علامتگذاری کنید؛ هر کدام از این فواصل نشان دهنده عرض کاشی و اتصال کنار آن است. در صورتی که سطح مورد نظر بخشهای خاصی مانند درب و پنجره دارد، کاشیکاری را از قسمت مرکزی آن شروع کنید. از دستگاه برش میتوانید برای برش زدن اصولی سرامیکهای دو طرف درب و پنجرهها کمک بگیرید.
مراحل چسباندن سرامیک روی دیوار نقاشی شده
در ادامه مراحل چسباندن سرامیک روی دیوار رنگ شده را به صورت مختصر شرح دادهایم:
- آمادهسازی سطح: در مرحله اول باید سطح را کاملا یکدست کنید؛ برای این منظور میتوانید از سنباده کمک بگیرید.
- ترکیب مصالح: مصالح مورد نیاز را با استفاده از همزن الکتریکی به خوبی مخلوط کنید.
- اندازهگیری سرامیکها: اگر میخواهید نتیجه کار خوب باشد، باید تایلها را خیلی دقیق اندازهگیری کرده و برش بزنید. برای برش میتوانید از اره، فرزهای مخصوص یا دستگاه سرامیکبر استفاده کنید.
- آمادهسازی سرامیک: بعد از اینکه سرامیکها را اندازهگیری کرده و مصالح را آماده کردید، باید آنها را خیلی خوب به ملات آغشته کنید.
- پروسه حمل: برای حمل و قرار دادن موزاییکهای لعابدار روی دیوار بهتر است که از دستگیرههای مخصوص استفاده کنید. این ابزار پروسه حمل را آسانتر میسازد.
- تراز کردن دیوار: بسیار مهم است که دیوار به خوبی تراز باشد؛ زیرا عدم تراز بودن سطح جلوه نازیبایی را ایجاد کرده و پروسه نصب و چسباندن را دشوار میکند. بعد از انجام این مرحله، باید کاشیهای آغشته به ملات را به ترتیب روی سطح بچسبانید.
- ردیف کردن اصولی کاشیها: برای نصب موزاییکهای لعابدار روی یکدیگر باید ردیف به ردیف آنها را به دیوار رنگ شده چسباند. یعنی در ابتدا باید ردیف اول را نصب کرد و اجازه داد تا خشک شود و سپس ردیف بعدی تا پایان کار به همین صورت انجام میشود. دقت داشته باشید که بعد از نصب هر ردیف باید برای جلوگیری از جدا شدن کاشیها، آنها را با گیره و چسب بپوشانید.
- چکش کاری: در این مرحله باید با استفاده از یک چکش پلاستیکی به کاشیها ضربه وارد کرده و فضاهای خالی و بدون دوغاب مانده را پر کرد. در نهایت، با فشار وارد آوردن به تایلهای لعابدار، آنها را به یکدیگر نزدیک کرده و فضاهای خالی بینشان را پر کنید. این کار باعث یکدست دیده شدن کاشیها میشود.
سخن پایانی
چسباندن سرامیک روی دیوار رنگ شده با کمی دقت و آماده سازی صحیح، امکان پذیر است. این کار مزایایی مانند زیبایی، دوام و سهولت تمیز کردن را به همراه دارد.
مهمترین مرحله در این فرآیند، آماده سازی سطح دیوار است. رنگ شل و ناهموار باید برداشته شود و از آستر مناسب برای ایجاد سطحی صاف و چسبنده استفاده شود. انتخاب چسب سرامیک مناسب نیز بسیار مهم است و باید با توجه به نوع سرامیک و سطح دیوار انجام شود.
با رعایت دقیق این مراحل، می توانید سرامیک ها را به طور امن و بادوام به دیوار رنگ شده بچسبانید و از زیبایی و مزایای آن برای سال های آینده لذت ببرید.