لکهها و کثیفیهای روی سرامیک و گرد و غباری که به خاطر عوامل مختلف روی آن مینشیند، نیاز به استفاده از انواع روشهای جرمگیری و برق انداختن سرامیک کف سالن را اجتناب ناپذیر میکند. به همین سبب، در ادامه به معرفی برخی روشهای برق انداختن و جرمگیری کف سالن میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
10 متد برای برق انداختن سرامیک کف سالن
در ادامه مطلب به معرفی ۱۰ روش برای برق انداختن کف سالن میپردازیم.
محلول آب و صابون
اولین و شاید سادهترین محلولی که جهت تمیزکردن سرامیکهای کف سالن به کار میرود، محلول آب و صابون است. برای درستکردن محلول غلیظ آب و صابون، فقط کافی است صابون مایع را درون آب حل کنید. سپس آن را با تی روی سرامیکها بکشید. این محلول، جهت تمیزکردن چربیها و آلودگیهایی نسبتا ساده مناسب است.
جوششیرین
یکی از روشهای موثر برای برق انداختن سرامیک، استفاده از جوششیرین است. جوششیرین را درون یک سطل آب حل کنید. برای اثرگذاری بهتر، میتوانید مایع ظرفشویی را هم به محلول اضافه کنید. توجه داشته باشید که محلول بهتر است به حالت خمیری در بیاید نه مایع. پس از این مرحله، بگذارید محلول ۱۰ دقیقه بر روی سرامیکها بماند. اگر سرامیکهایتان لکههای قدیمی دارد، بهتر است مدت زمان بیشتری محلول یا خمیر روی سرامیکها باقی بماند.
محلول سرکه
اگر به دنبال یک تمیزکننده طبیعی هستید، تا گرد و خاک و چربی را از سطح سرامیک کف سالن پاک کنید، سرکه گزینه مناسبی است. با این ماده اسیدی حتی میتوانید سطح سرامیک را ضدعفونی کنید. برای برق انداختن سرامیک کف سالن با محلول سرکه، نصف فنجان سرکه سفید را در دو سطل آب مخلوط کنید. با یک تی میتوانید محلول را بر روی سرامیکها بکشید. پس از آن، با یک اسفنج و یا پارچه تمیز، رطوبت کف سالن را بگیرید.
سرکه و لیموترش
از مهمترین دلایل برای کدر و مات شدن سرامیکها، وجود جرم و مواد آهکی روی آنها است. در اکثر مواقع این مواد، با شستوشوی ساده و یا با دیگر شویندهها پاک نمیشوند. برای پاکشدن آنها، تنها کمی آبلیمو و سرکه نیاز است. دلیل این امر این است که هم سرکه و هم لیموترش، خاصیت اسیدی دارند و جرمها را در خود حل میکنند.
برای استفاده از آن، تنها کافی است مقداری از آبلیمو را بر روی سطح سرامیکها بریزید. سپس بهآرامی با یک دستمال سطح را بسابید. استفاده از لیموی تازه، موثرتر است. لیمو را باید از وسط برش دهید و روی سطح سرامیک بکشید. با یک دستمال آغشته به سرکه، روی آن را بکشید و در نهایت، با دستمالی خشک آن را پاک کنید. توجه داشته باشید که از این روش برای سنگهای گرانیتی استفاده نکنید.
وایتکس
وایتکس یک پاککننده قوی برای سطوح سرامیکی است. وایتکس را باید بدون ترکیبکردن با سایر مواد شیمیایی استفاده کنید. استفاده از وایتکس به سبب بوی تند و حساسیتزایی که دارد، چندان توصیه نمیشود.
نوشابه
نوشابه هر چند که برای سلامتی ضرر دارد، اما مادهای بسیار مناسب برای پاککردن سطوح است.
الکل
یک محلول قوی برای پاککنندگی لکههای سرامیک، الکل است. برای ساخت آن، یکچهارم پیمانه الکل را با سه تا چهار قطره مایع ظرفشویی، در کمی آب حل کنید. پس از آن، محلول را بر روی سطح مورد نظر اسپری نمایید.پس از گذشت مدت زمان کمی، با دستمال سطح را پاک کنید. این محلول دارای خاصیت قلیایی است؛ به همین خاطر قابل استفاده برای سطوح گرانیتی هم هست.
ترکیب جوششیرین، سرکه و آمونیاک
ترکیب جوششیرین، سرکه و آمونیاک، یک محلول قوی موثر برای براق شدن سطوح، مخصوصا سطوح سرامیکی است. این مواد در دسته مواد اسیدی قرار میگیرند. برای استفاده از این ترکیب، نصف پیمانه سرکه را با یک چهارم پیمانه جوششیرین و یک پیمانه کامل آمونیاک مخلوط کنید. محلول را در سطل آب بریزید و کامل هم بزنید تا مخلوط شوند. اکنون میتوانید محلول را روی سطح کاشی و سرامیک موردنظر بپاشید و تی بکشید.
روغن گیاهی
بعضی روغنهای گیاهی، پاککننده سطوح هستند؛ یعنی امکان تمیزکردن کاشیها و سرامیکهای خانه بهصورت طبیعی را فراهم میکنند.برای این منظور، مقداری روغن گیاهی را بر روی حوله و پارچه بریزید. حوله را روی سطح چرب و آلوده بکشید. سطح سرامیکی شما بهراحتی پاک میشود!
استفاده از بوراکس
بوراکس یک روش دیگر برای تمیزکردن روغن و لکههای روغن از روی سرامیکها، بهویژه سرامیکهای آشپزخانه است. برای این کار، عصاره لیمو و خمیر بوره را تهیه کنید. آنها را روی قسمت لکهدار سرامیک بکشید. خمیر را برای مدت کمی روی دیوار بگذارید. در نهایت، با استفاده از یک پارچه و یا اسفنج، آن را پاک کنید.
جمعبندی
در این مقاله، روشهای پاککردن و براق کردن سطوح سرامیکی را معرفی کردیم. از این روشها، میتوان به پاکسازی با محلول بوراکس، آب و صابون، جوششیرین، سرکه و آمونیاک اشاره کرد. برای مطالعه مقالات بیشتر در مورد خانه و دکوراسیون داخلی، به سایت سونر مراجعه کنید.