کاشی و سرامیک یکی از اجزای اصلی هر ساختمان هستند که نصب آنها به مهارت خاصی نیاز دارد. مرحله بندکشی، مهمترین مرحله در نصب کاشی سرامیک است که برای تکمیل فرآیند نصب انجام میگیرد؛ این کار در زیبایی و جلوه کاشی سرامیک نیز تاثیر زیادی دارد. البته پر کردن فضای بین کاشی و سرامیک، از لحاظ فنی نیز بسیار لازم و حیاتی است. بندکشی سرامیک، باعث نگهداری قطعههای سرامیک در کنار هم میشود و از متلاشی شدن آنها در گذشت زمان جلوگیری میکند. در این مقاله، به طور کامل به بررسی نحوه بندکشی سرامیک میپردازیم؛ پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
آموزش بندکشی سرامیک کف دستشویی + عکس
سرویس بهداشتی و حمام، از حساسترین نقاط ساختمان هستند، که بسیار در معرض رطوبت، مواد اسیدی و آلودگیها قرار دارند. استفاده از مصالح پوششی مرغوب، همچون کاشی و سرامیک، میتواند احتمال سرایت نم و آلودگی از این محیط به سایر قسمتهای ساختمان را به میزان زیادی کاهش دهد. همچنین بندکشی درست، به منظور جلوگیری از رسیدن رطوبت به دیوارهها و کف، بسیار مهم است.
به علت اینکه محیط دستشویی و حمام با شویندهها، تماس زیادی دارد و برای نظافت آن از مواد اسیدی به طور مکرر استفاده میشود، باید برای دوام بندها در طولانی مدت، از پودرهای بندکشی ضداسید استفاده کرد. توصیه میشود همواره برای بندکشی کاشی و سرامیک حمام و دستشویی، از مصالح مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.
کار با پودر بندکشی بسیار راحت است؛ زیرا نیازی به اندازهگیری و مخلوط مواد با نسبت دقیق ندارد. حتی افراد غیرمتخصص هم میتوانند به آسانی از این روش، برای ترمیم بندکشیها در تمام نقاط محیط منزل استفاده کنند. برای انجام صحیح بندکشی سرامیک دستشویی، تنها باید در ابتدا کل سطح را تمیز کنید تا هیچ گونه گرد و خاک و آلودگی نداشته باشد.
روشهای بندکشی سرامیک کف دستشویی
بندکشی سرامیک کف دستشویی با روشهای مختلفی قابل انجام است؛ برخی از آنها عبارتند از:
بندکشی کاشی با دوغاب
استفاده از دوغابهای آماده، کار را بسیار راحت میکند. در ابتدا باید به مقدار مورد نیاز (نسبت سیمان سفید به پودر سنگ در بندکشی 50-50 به شکل برابر باید باشد) پودر خاک سنگ را با سیمان سفید ترکیب کنید. سپس کمکم آب را اضافه کنید تا ملات بندکشی به صورت خمیری در آید؛ در آخر، ملات سفید رنگی خواهیم داشت.
در صورتی که کاشیها رنگی باشند، میتوان از دوغابهای آماده رنگی استفاده کرد. به این نکته باید توجه داشت که برای تهیه ملات بندکشی کاشی، ملات و دوغاب برای سرامیک کف دستشویی، باید به شکل مایع و آبکی باشد. ولی برای بندکشی دیوارها، ملات بندکشی باید به صورت خمیری باشد، تا فضای خالی بین کاشی و سرامیک را پر کند.
بندکشی سرامیک با خمیر بندکشی واترپروف
با پیشرفت تکنولوژی و ورود تجهیزات بهروز و متنوع در بازار، برای بندکشی سرامیک، دیگر از روش سنتی یعنی تهیه دوغاب استفاده نمیکنند. خمیر بندکشی واترپروف، یکی از برترین مواد مورد استفاده جایگزین دوغاب است. برای بندکشی به کمک این خمیر، نیازی به اضافه نمودن هیچ گونه حلال یا آب و سیمان نیست.
خمیر واترپروف، بر اساس اصول مربوط به فناوری نانو فرمولبندی میشود؛ از این رو در ترکیب این خمیر، رزینهای اکریلیک و فیلرهای معدنی به کار میرود. این خمیر، رنگهای متنوعی در بازار دارد که میتوانید رنگی را که با سرامیکهایتان متناسب است، خریداری کنید.
نحوه کار با خمیر بندکشی ضدآب، بسیار راحت است. میتوان فقط با یک قلم بندکشی کاشی و یا کاردک، بین کاشیها و یا سرامیکها را پر کرد. مقاومت بالا، عدم نفوذ آب به لایههای زیرین و عدم ایجاد قارچ و کپک از مزایای این روش نسبت به روش سنتی است.
بندکشی سرامیک با پودر مخصوص
بندکشی سرامیک با پودر مخصوص بندکشی نیز از دیگر روشهای بندکشی سرامیک است. درست کردن آن بسیار راحت است و فقط کافی است که کمی آب، به آن اضافه کنید. مقاومت بالا، دوام زیاد و عدم نفوذ رطوبت به لایههای زیرین، از مزایای این روش نیز هستند. پودر بندکشی نانو، آنتی باکتریال، رنگی و ضدآب، از انواع این پودرها هستند که هر یک کارایی خاص خود را دارند.
جمعبندی
بندکشی یا درزگیری کاشی و سرامیک، برای محیطهایی همچون حمام و سرویس بهداشتی، به علت ارتباط مستقیم با آب و رطوبت، بسیار مهم است؛ چون باعث میشود به مرور زمان، آب به سمت زیرسازی کاشیها نفوذ کرده و بعدها برایتان مشکلساز گردد؛ پس بندکشی سرامیک سرویس بهداشتی را باید حتما جدی گرفت. در این مقاله، با انواع روشهای بندکشی سرامیک آشنا شدیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این محصولات کاربردی، به سایر مقالات سایت سر بزنید.