پرسلان در ابتدا، جنبهی تزیینی داشته و یا برای ساخت ظروف از آن استفاده میشد؛ اما اکنون راه خود را به مصالح ساختمانی پیدا کرده است. تولید کاشی و سرامیک با پرسلان، ابداع تولیدکنندگان کاشی و سرامیک بود. استفاده از این جنس برای ساخت سرامیک، بیشتر به جهت مقاومت آن در برابر آسیبها بوده است. در ادامه این مقاله، به معرفی بیشتر سرامیک پرسلان میپردازیم؛ با ما همراه باشید.
سرامیک پرسلان چیست؟
پرسلانی که امروزه وجود دارد، برای اولین بار در آلمان تولید شده است. کلمه پرسلان از نام نوعی حلزون در دریای مدیترانه گرفته شده است. سفید و نیمه شفافبودن این دسته از سرامیکها، مسبب این نامگذاری است. برای پخت پرسلان، نوع خاصی از خاک رس را به همراه فلدسپات، گرانیت و سیلیس میپزند. این پخت در دمای بسیار بالایی انجام میگیرد؛ به همین سبب، محصول نهایی ماهیت شیشهای و نیمه شفاف پیدا میکنند. در نهایت، تخلخل کمی برای آن محصول به وجود میآید. قیمت بیشتر سرامیک پرسلان نسبت به دیگر انواع کاشی و سرامیک هم، به همین دلایل است.
ویژگیهای سرامیک پرسلان چیست؟
به دلیل دمای پخت بالا، سرامیک پرسلان مقاومت بسیار بالایی دارد. این سرامیکها ضد آب هستند و جذب آب آنها نزدیک به صفر است. ضد خش بودن نیز ویژگی دیگری برای این دسته از محصولات است، که باعث شده برای استفاده در ساختمانهای مسکونی و تجاری، محبوب گردند.
مقاومت شیمیایی بالای سرامیکهای پرسلان را نیز میتوان یک مزیت نسبت به دیگر جنسهای سرامیک دانست. به سبب همین مزیت هم، از آنها در بیمارستانها و آزمایشگاهها استفاده میکنند.
این محصولات به هیچ عنوان قابلمقایسه با دیگر محصولات سرامیکی نیستند. سرامیک پرسلان، به واسطه عدم جذب آب و مقاومت در برابر یخبندان، عملکرد بسیار بهتری نسبت به سنگ دارد. از دیگر ویژگیهای این سبک سرامیکها میتوان موارد زیر را نام برد:
- مقاومت بالا در برابر سایش
- مقاومت بالا در برابر آلودگیهای شیمیایی
- میزان سختی بالا؛ با وجود این ویژگی، امکان ایجاد خراش بر روی سرامیک وجود ندارد.
- داشتن ثبات رنگ حتی در برابر نور آفتاب
- ضدحریق و مقاومبودن در برابر آتشسوزی
- دارای استحکام خمشی بالا مخصوصا در مقایسه با سنگهای گرانیتی
با وجود این ویژگیها، دوام و طول عمر این سرامیکها نیز بیشتر از دیگر انواع سرامیک با جنسهای دیگر است. این ویژگیها موجب میشوند که حتی در صورت استفاده از مواد شویندهای که ترکیبات اسیدی و بازی دارند، به بافت سرامیک آسیبی وارد نشود.
مزایای سرامیکهای پرسلان چیست؟
- مقاومت در برابر سایش را میتوان یکی از مهمترین مزیتهای سرامیکهای پرسلان دانست. وجود این ویژگی سبب طول عمر بالای محصول میشود.
- زیبایی بیش از حد محصول سرامیکی پرسلان، موجب محبوبیت آن شده است. مواد تشکیلدهنده سرامیکهای پرسلان، باکیفیت بالای خود، سبب تولید یک محصول لوکس و زیبا شدهاند.
- تنوع در شکل، ابعاد و طرح سرامیکهای پرسلان، آنها را برای هر سلیقهای مناسب میکند.
- به دلیل مقاومت در برابر سایش، شکستگی و رطوبت، میتوان این سرامیکها را برای مکانهای پررفتوآمد، بدون هیچگونه ترس و نگرانی استفاده کرد.
- نظافت آسان و غیرقابلنفوذ بودن در برابر مواد شیمیایی اسیدی و شویندهها
معایب سرامیکهای پرسلان
بهطورکلی نمیتوان گفت که سرامیکهای پرسلان، عیب و نقص دارند. اما مواردی وجود دارند، که ممکن است در انتخاب آنها تردید ایجاد کنند. آن موارد را در زیر بیان کردهایم:
- قیمت بالا؛ قیمت سرامیک پرسلان در مقایسه با دیگر انواع کاشی و سرامیک، بالاتر است. البته این قیمت بالا، بدون دلیل هم نیست. کیفیت بالای ساخت آن، موجب این قیمت بالا میشود.
- نصب سخت؛ سختی نصب این سرامیکها و هزینه آنها، در مقایسه با انواع دیگر بالاتر است. سختی نصب آنها به دلیل متراکم بودن سرامیکها است. انجام کار توسط متخصص، مشکل را حل میکند.
- تعمیر سخت؛ برای جایگزینی یک سرامیک پرسلان با سرامیکی جدید، نیاز به حضور متخصص است.
- وزن زیاد؛ تراکم بیشتر مواد تشکیلدهنده سرامیک پرسلان، نسبت به محصولات دیگر، موجب میشود که وزن پرسلانها نیز از دیگر محصولات بیشتر باشد. سنگین بودن آنها نیز کار نصبشان را دشوارتر میکند.
جمعبندی
سرامیک پرسلان، سرامیکی ساخته شده از خاک رس، فلدسپات، گرانیت و سیلیس است. این سرامیکها را در دمای بسیار بالایی پخت میکنند. به همین جهت، تراکم و در نهایت قیمت آنها، بیشتر از سایر انواع سرامیکها است. از ویژگیهای این سرامیکها میتوان به ضدخش بودن، مقاومت بالا در برابر نفوذ آب، تراکم بالا، ضدحریق بودن، ثبات رنگ و مقاومت خمشی بالا اشاره کرد. شما نیز میتوانید طراحی، ساخت و اجرای پروژههای ساختمانی خود را به سونر بسپارید تا با بهروزترین طراحی، بهترین نتیجه را به دست آورید.