علت تغییر رنگ سرامیک کف

هنگامی که سرامیک‌های کف خانه به دلایلی دچار تغییر رنگ می‌شوند، زیبایی خانه را مختل می‌کند. به همین دلیل باید ابتدا علت این تغییر رنگ مشخص شود. پس از آن می‌توان این مشکل را برطرف کرد. به همین سبب در این مطلب به بررسی دلیل و راه‌های جلوگیری از تغییر رنگ سرامیک‌های کف می‌پردازیم؛ اگر شما هم با این مشکل دست ‌و پنجه نرم می‌کنید، با ما همراه باشید.

دلایل تغییر رنگ کاشی و سرامیک کف و راه‌های جلوگیری از آن

رنگ‌ پریدگی، تغییر رنگ و سیاه ‌شدن سرامیک‌ها از همان ابتدا قابل ‌مشاهده هستند. پس بهتر است پیش از افزایش وسعت آن، علت این مشکل برطرف شود. هر چه محدوده تغییر رنگ بیشتر شود، برطرف‌ کردن و یا مقابله با آن سخت‌تر می‌شود.

برای جلوگیری از به ‌وجود آمدن این تغییر رنگ، بهترین راه، برطرف ‌کردن علت‌های آن است؛ اما تغییر رنگ سرامیک چه علتی می‌تواند داشته باشد؟ در ادامه به برخی از دلایل آن اشاره می‌کنیم:

  • گاهی تغییر رنگ سرامیک در هنگام تولید آن و در اثر عوامل فیزیکی و شیمیایی مانند درجه حرارت و میزان لعاب‌کاری رخ می‌دهد. زمانی که سرامیک را با بسته‌بندی کارتنی آن خریداری می‌کنید، نمونه‌های تغییر رنگ یافته قابل‌ مشاهده نیستند. پس از بازکردن بسته‌بندی باید سرامیک‌هایی که دچار تغییر رنگ و افت کیفیت شده‌اند را جداسازی و از نصب آن‌ها جلوگیری کنید.
  • عامل دیگر در تغییر رنگ، جنس سرامیک است. طبیعی است که هر چه کیفیت سرامیک بالاتر باشد، سرامیک رنگ ثابت‌تری دارد. سرامیکی باکیفیت بسیار بالا به مرور زمان دچار رنگ‌پریدگی و تغییر رنگ نخواهد شد.
  • نحوه نگهداری و مراقبت از سرامیک در ثابت ‌بودن رنگ آن نقش مهمی ایفا می‌کند. به عنوان مثال سرامیکی که به طور مداوم در برابر مواد اسیدی و شیمیایی باشد، دچار تغییر رنگ می‌شود.
  • گاهی رطوبت علت تغییر رنگ سرامیک است. سرامیک‌هایی که دائما در معرض رطوبت و خیس شدن هستند، امکان تغییر رنگشان بیشتر است. به عنوان مثال سرامیک‌های سرویس بهداشتی بسیار زودتر تغییر رنگ می‌دهند.
  • سرامیک‌های کف قبل از نصب باید خیس شوند. اگر این سرامیک‌ها خیس و یا آب‌بندی کافی نشوند، ممکن است رطوبت موجود در سیمان یا چسب پس از نصب، توسط کاشی جذب شود و این امر تغییر رنگ آن را در پی دارد.

دلایل تغییر رنگ کاشی و سرامیک کف و راه‌های جلوگیری از آن

راهکارهای پیشگیری از تغییر رنگ کاشی و سرامیک‌ها

مراقبت درست از سرامیک‌ها بسیار در ماندگاری و طول عمر آن‌ها نقش دارد. به همین سبب نیاز است سرامیک‌ها هر چند وقت یکبار به ‌صورت اصولی تمیز شوند. روش‌های جلوگیری از تغییر رنگ سرامیک‌ها عبارت‌اند از:

  • قرار دادن تهویه مناسب برای مناطق مرطوب خانه، مانند حمام و سرویس بهداشتی. می‌توان برای این امر یک پنجره و یا فن را در سرویس بهداشتی قرار داد. این‌گونه سرامیک‌های کف زود خشک می‌شوند و دیگر رطوبت مدت‌ زمان زیادی روی سرامیک باقی نمی‌ماند. همان‌طور که گفتیم رطوبت یکی از مهم‌ترین علت‌های تغییر رنگ سرامیک است.
  • سرامیک‌ها بهتر است با برس و یا جاروی نرم تمیز شوند. این‌گونه هیچ نوع خط و خشی بر روی سرامیک‌ها نمی‌افتد. استفاده از لوازم تمیزکننده زبر، از عوامل از بین ‌رفتن و آسیب ‌دیدن لایه‌ی رویی سرامیک‌ها است.
  • مواد شوینده اسیدی گاهی خود سبب تغییر رنگ سرامیک‌ها هستند. دلیل این امر این است که مواد شوینده خورنده‌ هستند و سبب تغییر رنگ سطح می‌شوند.

راهکارهای پیشگیری از تغییر رنگ کاشی و سرامیک‌ها

از مهم‌ترین عوامل تغییر رنگ سرامیک را، رطوبت و نم‌ کشیدن آن معرفی کردیم. در ادامه مواردی را بیان می‌کنیم که سبب می‌شود رطوبت را زودتر شناسایی کنید و از نم ‌کشیدن سرامیک جلوگیری کنید:

  • مهم‌ترین راهکار در ابتدای امر شناسایی مسیر عبور لوله آب و فاضلاب در کف ساختمان است. این مناطق را باید به ‌وسیله ملات بسیار قوی پر کنید تا همانند یک عایق برای سرامیک عمل کنند.
  • بستر سرامیک نیاز به عایق رطوبتی دارد.
  • از دوغاب ضخیم‌تر برای بندکشی سرامیک استفاده کنید. استفاده از دوغاب ضخیم می‌تواند احتمال نم‌کشیدن و مرطوب شدن سرامیک را کاهش دهد.
  • پس از شستشوی سرامیک‌ها، آب اضافی را حتما جمع و یا آن را خشک کنید. ماندن آب بر سطح سرامیک خود سبب مرطوب شدن و نم ‌کشیدن آن و در نهایت تغییر رنگ سرامیک می‌شود.

در این مطلب به بررسی عوامل تغییر رنگ سرامیک کف خانه پرداختیم. مهم‌ترین این عوامل رطوبت و نم‌زدگی سرامیک‌ها است. برای جلوگیری از این امر بهتر است مراقبت بیشتری از سرامیک‌های مناطق مرطوب خانه شود. علاوه بر آن عایق‌بندی سرامیک‌ها و دوغاب ضخیم می‌تواند در جلوگیری از نم‌زدگی سرامیک و تغییر رنگ آن موثر باشد.

 

 

نوشتن دیدگاه